Particulier

In jouw leven wisselen leuke en minder leuke gebeurtenissen elkaar af. Je trouwt of gaat samen wonen, je koopt je ideale huis, krijgt kinderen. Je maakt een (levens)testament op, verliest een dierbare of maakt een scheiding mee.

Stuk voor stuk emotionele hoogte- en dieptepunten die vaak ook een rationele, juridische kant hebben. Wij ontzorgen en adviseren je graag en nemen die kant met genoegen voor onze rekening.

Leuke en minder leuke gebeurtenissen, wij staan voor je klaar!

Personen- en familierecht

Een nieuw hoofdstuk

Zo staan we voor je klaar als je gaat samenwonen, een geregistreerd partnerschap overweegt of trouwplannen hebt (zie folder ‘Samen verder‘). Laat je tijdig goed voorlichten over de verschillen, zodat je de juiste keuzes kunt maken. De mogelijkheden zijn uiteenlopend: van voor de eerste keer samenwonen tot de wat meer complexere situaties zoals bij een samengesteld gezin (bekijk de folder Samengesteld gezin).

Helaas loopt het samenwonen, een huwelijk of partnerschap niet altijd zoals je dat had gewenst. Maar als je toch in zo’n situatie komt en de relatie verbroken wordt, dan helpen wij jou en je (ex)partner of erfgenamen om alles zo goed mogelijk af te wikkelen. Bijvoorbeeld door middel van een notariële akte van verdeling op te stellen.

Een schenking regelen

Krijg je een schenking van je ouders of wil je aan je (klein)kinderen schenken? Kom gerust bij ons langs. We adviseren je over de mogelijkheden en geven nuttige tips. En als je dat wenst dan maken we de akte en aangiftes voor je op. Meer weten? Bekijk de folder/het infoblad ‘schenkingen en tarieven‘.

Op de toekomst voorbereid

Niet altijd leuk maar wel verstandig om over na te denken: wil je goed voorbereid zijn op een eventuele periode waarin jij zelf niet meer in staat bent om belangrijke beslissingen te nemen over jouw leven en welzijn? Wij geven graag persoonlijk advies over het levenstestament, dat we ook kunnen opstellen voor je. Bekijk de brochure Het Levenstestament.

Daarnaast houden we ons dagelijks bezig met het opstellen van testamenten (folder KNB: ‘Hoe regel ik mijn nalatenschap‘) en wikkelen we deze ook af (folder: ‘Afwikkelen nalatenschap‘).

Wat regel ik bij overlijden van een familielid?

Als er een familielid overleden is dan zijn er naast het verdriet verwerken vaak ook veel praktische zaken te regelen. Door het laten opstellen van een zogenoemde verklaring van erfrecht of executele kun je als erfgenaam of executeur de nalatenschap regelen bij banken, de belastingdienst en bijvoorbeeld de verkoop van de woning van de overledene. We verzorgen ook graag de aangifte erfbelasting en geven (fiscaal) advies, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Ook kunnen wij als gevolmachtigde of executeur optreden en de nalatenschap in zijn geheel afwikkelen.

Contact
Wij maken je zaken persoonlijk!

Bij E&L Notarissen ben je aan het goede adres voor het regelen van veel verschillende zaken.

Zo ook op het gebied van personen- en familierecht.

Particulier onroerend goed

Huis gekocht?

Als je een huis gaat kopen, is dat een van de grootste financiële beslissingen in je leven. Hiervan wil je er zeker weten dat alles goed wordt geregeld. E&L Notarissen zorgt ervoor dat het hele proces (de levering en -indien nodig- de hypotheek) zo soepel mogelijk voor je verloopt zodat de stress voor jou alleen maar gaat over de verbouwing of de nieuwe inrichting.

Als je zonder makelaar een huis hebt gekocht kunnen wij ook de koopovereenkomst voor je opstellen. Vraag hieronder een offerte aan.

Offerte

Nieuwbouw

E&L Notarissen is al jaren dé notaris als het gaat om de voorbereiding en uitvoering van nieuwbouwprojecten. Wanneer je een nieuwbouwhuis hebt gekocht, dan gaat het (vaak) net iets anders dan bij de koop van een bestaand huis. Je koopt namelijk je nieuwbouwhuis ‘vrij op naam’. Dit houdt onder meer in dat de projectontwikkelaar de kosten voor de notariële leveringsakte betaalt. Vandaar dat de ontwikkelaar dan ook de notaris aanwijst.

E&L Notarissen zorgt ook in dit geval ervoor dat het hele proces (de levering en -indien nodig- de hypotheek) zo soepel mogelijk voor je verloopt! Als je vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met ons nieuwbouwteam.

Contact
Gewoon goed geregeld!

Bij E&L Notarissen ben je aan het goede adres voor het regelen van veel verschillende zaken.

Zo ook op het gebied van particulier onroerend goed.