Vastgoedrecht

Er zijn complexe regels en wetten, vele betrokkenen en grote financiële belangen. E&L Notarissen kent de weg binnen de vastgoedmarkt. Inclusief alle hobbels, valkuilen, kansen en mogelijkheden. Wij adviseren je graag.

Aan- of verkoop onroerend goed

De aan- of verkoop van een bedrijfspand of kantoorruimte heeft financiële, juridische en fiscale kanten. Zo kan je te maken krijgen met huur en verhuur, eigendom of beperkte zakelijke rechten. Het inschakelen van een notaris is hierbij verplicht. Als deskundigen bij uitstek raden wij je aan ons tijdig in te schakelen bij de voorbereidende werkzaamheden en het vastleggen van de koopovereenkomst.

Nieuwbouw en projectontwikkeling

Ben je als projectontwikkelaar, overheid of woningcorporatie betrokken bij een vastgoedproject? Dan doe je er goed aan om E&L Notarissen er in een vroeg stadium bij te betrekken. Bij vastgoedprojecten komen namelijk vele aspecten van het recht samen. Van bouwrecht tot bestuursrecht. Van huurrecht tot aanbestedingsrecht. Ook spelen er fiscale zaken mee, zoals vraagstukken rondom omzet- en overdrachtsbelasting. E&L Notarissen analyseert, brengt risico’s en alternatieven in kaart en adviseert.